keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Matkatunnelmia

Laivareissu on nyt tehty ja kivaa oli! Neitokainen oli ihmeissään ja innoissaan ihmispaljoudesta, pallomerestä, laivan hytistä ja laivan hissin isosta peilistä muutamia mainitakseni :D

Onhan tuo nyt aiemminkin tullu huomattua, että neiti on todella helppo matkakaveri, joten sinänsä matkaan lähteminen ei tälläkään kertaa jännittäny. Syömässä käytiin buffassa kumpanakin iltana ja syötyään oman ruokansa, hän naposteli sormiruokana kaikkea mitä vaan tarjottiin. Tai sitten vaan katteli muita ihmisiä ja seurusteli meiän kanssa. Leikkipaikkaan käytiin tutustumassa jo ekana iltana, mutta sillon siellä oli niin paljon isompia lapsia leikkimässä, että ei oikein kovin rauhassa pieni konttailija saanu touhuta.

Hyttikin laivassa oli isompi kuin mitä olin aatellu tai muistellu edellisiltä reissuilta (milloinhan olen edes viimeksi ollu laivalla??) ja sielläkin mahtui ihan hyvin touhuileen ne pienet hetket, kun hereillä ollessa siellä oltiin. Neidille olimme pyytäneet matkasängyn valmiiksi hyttiin. Ensimmäisenä iltana nukahtaminen uudessa paikassa vaan taisi olla aika jännää (huolimatta omasta tutusta unikaverista ja unipussista), kun pyöri ja hyöri sängyssä. Ja toki samaisena yönä siirrettiin vielä kellojakin, joten yö ei menny kovin hyvin ja aamulla oltiin ihan sekaisin, että mitä kello oikein on?

Tukholman nähtävyyksien sijaan vietettiin päivä laivalla. Aateltiin, että mukavampi neidinkin olla, kun saa mennä ja touhuta, kuin että viettää päivä vaunuissa istuen. Ois kai siellä voinu johonkin puistoon mennä tms., kun ois hoksannu etukäteen vähän selvitellä sellaisten sijainteja. Mutta laivalla oli kyllä rauhallista! Saatiin mm. koko leikkipaikka omaan käyttöömme, kun ei siellä muita ollut. Ja kyllä neiti nautti, ei tarvinu pallomeressäkään pelätä, että jää jalkoihin. Neiti konttali myös innoissaan kannella ja kiipeili portaissa.

Mutta seuraavan kerran kyllä voisi pyytää jonku tuttavapariskunnan mukaan ja sopia vaikka niin, että toisena iltana pääse toiset ulos ja toisena iltana ite. Nyt kun ei haluttu jättää yksin hyttiin nukkumaan, niin ei ollut oikeastaan vaihtoehtoina muuta kuin, että käytiin vuorotellen liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti