lauantai 15. joulukuuta 2012

Tyynellä mielellä

Sain haasteita Jipulta ja Silmulta, mutta en vielä ihan saanu vastauksia valmiiksi. Kirjoittelen tässä välissä kuulumisia kuitenkin :)

Tämä viikko on mennyt pääasiassa miettiessä oman navan kuulumisia.. en kuitenkaan oo kauheasti stressannu asiaa. Neitiä odottaessa mietin kovastikin, että onko siellä oikeasti ketään? Oireita oli niin vähän ja sitten se hcg-arvo oli sen verran matala. Hoitajakin sanoi soittaessa, ettei tiedä onko kyseessä normaali raskaus. Ja tokihan nuo sanat jäi sitten kaikumaan päähän. Tässä raskaudessakaan ei oireita ole vielä kauheasti ilmaantunut, mutta silti olen ollut jotenkin luottavainen. Ja tällä kertaa hoitajan sanoin, olen tukevasti raskaana.

Uskalsin soittaa jo neuvolaankin, ettei se unohdu tässä reissailun ja joulun vieton lomassa. Ensimmäinen aika on vasta tammikuun alussa, oiskohan se ollu rv.8. Siinä onkin sitten lähes joka viikko jotain. Varhaisultra on rv.7+1 ja sitte viikon päästä neuvola. Rv.9 käyn labrassa ja sitte onkin jo NT-ultra rv.11-13. Sitä ultra-aikaa en sentään vielä uskaltanu varata. Ehkä odotan tuon varhaisultran ensin :)

Lueskelin oirelistausta ekasta raskaudesta ja aika samoissa kyllä mennään nytkin.
Rv.4 Pientä väsymystä, rinnat aavistuksen verran arat (välillä ei ollenkaan, välillä enemmän), hikoilu, pissahätä iskee myös öisin (voi ehkä vielä selittyä sillä, että hyperin pelossa totuin juomaan aika paljon vettä), kaikenlaisia tuntemuksia alavatsalla.. liekkö vielä punktion jälkimaininkeja?
Nyt on ollut samanlaista pientä väsymystä ja rintoja on aristanu vähän. Ja välillä ei tosiaan ollenkaan arista. Hikoiluttaa joo, vessassa saa ravata, mutta toistaiseksi ei vielä öisin. Mahaa nippailee välillä, mutta ei mitään kipuja oo ollu.
Välillä on vähän etova olo ollut, mutta ei todellakaan ole tarvinut pyttyä halailla. Neitiä odottaessakin oksensin vasta synnytyksen käynnistyttyä :)

Parille läheiselle ystävälle olen kertonut, kummatkin tiesivät hoidoista ja toinen tiesi siirrosta. Eilen kävi kylässä äitiystäviä, mutta heille en vielä paljastanut asiaa. Ens viikolla mennään neidin kans käymään mun vanhempien luona (neiti on jo kovasti hokenut pa-pa-pa-pa, kun on puhuttu mummosta ja papasta). En tiedä vielä kerronko äidille silloin vai vasta varhaisultran jälkeen. 

On tämä kyllä huimaa, että on taas raskaana.. äsken kävin läpi vanhoja valokuvia ja samasta lipaston laatikosta löytyi myös neuvolasta saatu raskauskirja ja ultrakuvia neidistä. Ja valokuvien joukossa oli kuvia raskausajalta ja ekasta positiivisesta raskaustestistä. Tuntuu, että siitä raskaudesta on jo niin kauan ja toisaalta tuntuu, että ihan vastahan se oli. Pitääpä laittaa tähän allekirjoitukseksi raskausviikot, jotta muistaa sitte jälkeenpäin.

Rv. 4+6

1 kommentti:

  1. Ihania uutisia, että kaikki on hyvin! Toisaalta aika liitää, mutta aika ekaan ultraan tuntui ainakin viime raskaudessa niin pitkältä. Tuo vanhojen kuvien katselu on oikein ihanaa minustakin. Täällä niitä katseltu ja haaveiltu uudesta pienokaisesta. :)

    VastaaPoista